Головна » 2015 » Січень » 29 » Вечір реквієм герої Крут
08:32
Вечір реквієм герої Крут

 З нагоди вшанування пам’яті українських юнаків, які героїчно боронили Україну під Крутами в січні 1918 року в актовому залі ліцею 29 січня був проведений історичний захід пам’яті під назвою «Герої Крут» під керівництвом викладача історії Соболь Надії Миколаївної.

«Добре кажуть, хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього. І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому ми повинні знати історію свого народу, яка полита кров’ю і сльозами.

Однією із найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами…

Ведучі заходу нагадали присутнім про ті героїчно-трагічні події майже столітньої давності, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року під селищем Крути.

Бій під Крутами став трагедією й одночасно гордістю України. Юнаки не знали, яка сила-силенна більшовиків іде на них. Їх було 300 проти шеститисячної армії. Половина з них впало в бою, а половину забрали в полон, довго й жорстоко катували.

Та не впали юні герої на коліна, не просили пощади, помилування. Загинув увесь студентський курінь славною смертю, смертю героїв, віддавши своє молоде життя за Україну, показавши, що воля українського народу до визволення є твердою і непереможною. Вітчизна збереже про них вдячну пам’ять на віки вічні!

Ведучі наголосили, що між тими подіями, і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, сміливо можна провести історичну паралель. Минають роки, змінюються покоління, і знову на захист багатовікової національної ідеї піднімається цвіт нації.

Категорія: Новини | Переглядів: 484 | Додав: Olga
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: