Головна » 2017 » Серпень » 17 » Стаття про Раду молодих енергетиків
08:29
Стаття про Раду молодих енергетиків

У ПрАТ «Львівобленерго» в 2010 році було створено представницький орган об’єднання молодих працівників – Раду молодих енергетиків (РМЕ). Завданням Ради є сприяння в інтелектуальній, соціальній, екологічній, науковій, інноваційній та іншій творчій діяльності молодих енергетиків.

На щорічних звітно-виборних зборах обирають Президію Ради молодих енергетиків – голову Президії, заступників, секретаря та керівників профільних напрямків, а також затверджують плани на наступний рік.

Рада працює в тісній взаємодії з Правлінням Товариства та профспілковим комітетом, а також з іншими громадськими об'єднаннями.

Метою діяльності Ради є залучення молодих фахівців до управління компанією, участі в розробці та реалізації планів розвитку Товариства, обміну інформацією та досвідом як у Товаристві, так з іншими енергопостачальними компаніями. Все це сприятиме активному поступу молодих енергетиків.

Рада молодих енергетиків ПрАТ «Львівобленерго» – це ще один з етапів реалізації Стратегії Товариства з управління персоналом.

За час існування учасники РМЕ реалізували близько 500 різноманітних акцій та проектів. Деякі з них уже стали традиційними і проводяться щороку. До прикладу, молодь започаткувала реалізацію програми «Енергетики Львівщини – рідному краю», в рамках якої уже стало доброю традицією щовесни садити молоді дерева. Так, руками наших працівників уже посаджено близько 6000 дерев. Такі «зелені акції» є дуже вважливими, адже з кожним новим посадженим деревом ми рятуємо не тільки нашу екосистему, а й самих себе.

Також вже три роки поспіль Рада молодих енергетиків ініціює акцію «Дитині з Любов’ю» до Міжнародного дня захисту дітей, який щорічно відзначається 1 червня.

Метою акції є збір дитячих книжок, речей, іграшок та коштів для дітей-сиріт. З нашими подарунками ми вирушаємо у с.Пнікути Мостиського р-ну. У цьому дитячому містечку нас радо зустрічають вихованці п’ятьох будинків сімейного типу, де проживає 42 дитини різного віку.

За ініціативи  РМЕ стало традицією святкувати День вишиванки, вшановуючи цим звичаї та культуру власного краю. Щороку напередодні Дня незалежності України у Товаристві рясніє від вишиванок – традиційного українського строю. Цією акцією працівники підкреслюють свою приналежність до нації з багатою історією, передаючи нащадкам через стародавні символи духовне багатство.

Небайдужа доля довкілля молодим працівникам. Так, відбулася відкрита дводенна екологічна акція РМЕ «Збережемо Карпати чистими». За два дні було зібрано сорок 160-ти літрових пакетів сміття.

Також, РМЕ проводить акції щодо збору відпрацьованих батарейок. Молоді активісти розмістили пункти збору таких небезпечних для довкілля батарейок, рятуючи цим природу від знищення. Відомо, що одна батарейка, викинута в землю, забруднює 400 літрів води, вбиває одного їжака і два дерева. Уже на даний момент ми зібрали і віддали на переробку 154 кг відпрацьованих батарейок (а це близько 7750 батарейок).

Щороку молоді енергетики вшановують пам'ять великого Кобзаря, святкуючи «Дні Шевченка в Товаристві». У ці дні здійснюється чимало заходів: усі бажаючі приходять у вишиванках, протягом тижня в актовому залі Товариства відбувається демонстрація художньо-біографічних фільмів про Т.Шевченка, здійснюється урочисте покладання квітів до пам’ятника Кобзарю, проводяться творчі конкурси серед працівників та їх дітей, пізнавальні вікторини, вручаються пам’ятні подарунки переможцям. В кожному районі електричних мереж вшановують пам'ять Т.Шевченка урочистими подіями.

Уже традиційно молоді енергетики щороку на декілька днів стають добрими помічниками Святого Миколая, навідуючись до дітей-сиріт з гостинцями та подарунками в рамках акції «Подаруй дитині посмішку». Майже усі осередки взяли під опіку сиротинці, школи-інтернати або сім’ї з особливими потребами.

Не могли не відреагувати молоді енергетики  і на актуальні події нашої держави. АвтоМайдан спільно з Радою молодих енергетиків ПрАТ «Львівобленерго»  неодноразово об’єднувалися та укомплектовували бійців, які відправлялися в зону АТО. А взимку напередодні різдвяних свят, була проведена акція «Спакуй подарунок бійцю в АТО». 36 подарункових наборів воїнам передали не тільки у військові частини на Львівщині, але й волонтерами на схід. У кожен відправлений комплект вклали іконки Святого Миколая з текстом молитви та малюнки, виготовлені дітьми наших працівників.

Крім того, за час існування Ради молодих енергетиків були реалізовані такі проекти: збір макулатури, весняна толока (прибирання місць відпочинку), озеленення території РЕМ, збір книжок для бібліотек дитячих будинків, сільських шкіл, начитка аудіокниг для людей з особливими потребами, організація відпочинкових поїздок колективу та багато іншого.

Завдяки проектам, що реалізовуються молодими працівниками в Товаристві, ми отримуємо результат – покоління  свідомих і небайдужих молодих людей, які прагнуть покращити світ навколо себе, зробити його добрішим, чистішим, справедливішим.

Голова Ради молодих енергетиків ПрАТ «Львіволбенерго»

Ольга Гнідан

Категорія: Новини | Переглядів: 405 | Додав: Olga
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: