Головна » 2016 » Листопад » 14 » Міжнародний фестиваль «Український вареник – символ родинної кухні»
09:55
Міжнародний фестиваль «Український вареник – символ родинної кухні»

21 жовтня 2016р. на базі Дрогобицького професійного політехнічного ліцею традиційно, відбувся VIII Міжнародний фестиваль «Український вареник – символ родинної кухні», який щороку проводиться з метою розвитку та популяризації українських звичаїв.

За 8 років існування фестивалю кількість учасників збільшилася, долучилися також: ресторан «Пастель» м. Дрогобича, Комплекс шкіл №2 м. Остшешув Республіка Польща, Садівнича технічна школа м. Літомшль Чеська Републіка.

Допоки юні кулінари в кухні лабораторії дві години працювали над своїми смаколиками, в залі відбувався концерт в якому взяли участь учні нашого ліцею.

Кулінарні вправність та вміння учасників високо оцінили не лише члени комісії, а й усі присутні ласуни та гурмани. Не задоволених не було. Хіба що час од часу довелося почути: «Поганих вареників не буває – їх лише буває замало». Майже такого самого висновку дійшла й експертна комісія, яку очолювала Леvко О.В - методист НМЦ м.Львова та Філь І.М - методист НМЦ м.Львова, Хомин М.Ю. начальник відділу кадрів Дрогобицької райдержспоживспіки,  котра вирішила не вирізняти нікого й не присуджувати жодних місць, а відзначити усіх дипломами та подарунками. 

Директор Садівничо-технічної школи м. Літомишль , Іво Яреник (Чеська Республіка) наголосив, що напікантніші вареники, на його думу, були у Самбірському ПЛ, Дрогобицькому ППЛ та ВПУ №29 м. Львова, учасників цих 3-х навчальних закладів відзначив грошовою винагородою.

Свято запам'яталося затишною родинною атмосферою та незвичними смаками традиційних страв.

$IMG1_ALT$,  $IMG2_ALT$$IMG3_ALT$$IMG4_ALT$,

Категорія: Новини | Переглядів: 506 | Додав: Olga
Всього коментарів: 0